Seminarul Online „Emoția Muzicală. De la camera de studiu la scena de concert”

Seminarul „Emoția Muzicală. De la camera de studiu la scena de concert” este o inițiativă care vine în ajutorul tinerilor interpreți pentru a știi cum să-și stăpânească emoțiile scenice inerente în actul creator interpretativ. Recitalul Final Online constă într-o compilație cu videoclipuri trimise de participanți, pe toată perioada desfășurării seminarelor, cu prestațiile acestora, difuzată, inițial în flux live și disponibilă și ulterior pe YouTube și website-ul Asociației Culturale „Arta Sonoră”.

Seminarele se vor susține prin intermediul platformei Zoom.

Informațiile pentru înscriere se regăsesc în formularul de înscriere, atașat mai jos.

Data limită pentru înscrieri este 30/05/2020.

Frica de scenă nu e străină niciunui muzician. Vulnerabilitatea pe care o resimțim câteodată pare să ne amenințe întreaga existență de moment. Ne simțim ca și cum totul ar putea să se dărâme oricând. Ne simțim fragili, iar rațiunea pare să nu ne fie îndeajuns. Emoțiile capătă forme disproporționate care ne sperie și ne fac să ne dorim să nu trăim experiența.

De ce câteodată, atunci când cântăm, ne simțim ca și cum am pluti, energizanți și bucuroși, iar alteori avem impresia că îndurăm ceva de care ne temem? Cum putem depăși teama de eșec și frica de judecata celorlalți?

„Emoția muzicală, de la camera de studiu la scena de concert” este despre conștientizarea și înțelegerea propriilor emoții, despre curajul de a acționa și de a depăși momentele grele și despre cum am putea să ne simțim mai liberi și fericiți atunci când cântăm.