Prof. Univ Dr. Constantin Sandu

Doina Saliu – Director artistic al Festivalului:

CUM TRAVERSAȚI ACEASTĂ PERIOADĂ? UNDE VĂ AFLAȚI ACUM?

Constantin Sandu – Pianist

Sunt acasă, la Porto. Încerc să mă obișnuiesc cu noua situație. Stau acasă, dau orele prin internet, cant la pian, programul nu mi s-a schimbat mult; doar nu intru in contact cu prieteni, colegi, studenți si nu pierd timp in trafic.

Doina Saliu

CARE ESTE SITUAȚIA ÎN ȚARA ÎN CARE VĂ AFLAȚI?

Constantin Sandu

Sunt peste 10 000 de infectați si aproape 300 de morți; aici s-au descoperit primele cazuri cam cu o săptămână după Spania si o săptămână înaintea României. Cum au fost luate masuri mult mai repede decât in țara vecină, sper să nu se ajungă la nenorocirea de acolo.

Doina Saliu

CUM PUTEȚI DESCRIE ORAȘUL ÎN CARE VĂ AFLATI ÎN ACEST MOMENT?

Constantin Sandu

Liniștit, din păcate prin forța si din motive sanitare.

Doina Saliu

ÎN ACESTE MOMENTE CONSIDERAȚI CĂ MUZICA ȘI CREDINȚA AU UN IMPACT POZITIV ASUPRA DUMNEAVOASTRĂ?

Constantin Sandu

Fără îndoială. În momentele mai dificile ale vieții, credința ne îmbărbătează și ne echilibrează gândirea. Muzica ne alină sufletul si ne cumpănește trăirile.

Doina Saliu

PUTEȚI CONSIDERA ACEASTĂ PERIOADA CA UN MOMENT DE MEDITAȚIE ASUPRA VIEȚII COTIDIENE DESFĂȘURATE?

Constantin Sandu

Se poate considera și așa, însă meditația este mai mult îndreptată către viitor – cum se va desfășura viața cotidiana.

Doina Saliu

CUM VĂ PETRECEȚI TIMPUL ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ?

Constantin Sandu

Muncă, odihnă, distracție, în proporțiile obișnuite. Timpul trece repede în fiecare zi, deoarece am destule de făcut.

Doina Saliu

CE VĂ ATRAGE IN MOD DEOSEBIT SĂ PARTICIPAȚI ÎN CALITATE DE PROFESOR LA FESTIVALUL CULTURAL INTERNAȚIONAL „ARTA SONORĂ”?

Constantin Sandu

Ideea festivalului în sine este interesantă, organizarea și structura evenimentului, ambianța, însă în special persoanele implicate, atât profesori cât și elevi.

Doina Saliu

AVÂND ÎN VEDERE CĂ SUNTEȚI UNUL DINTRE PROFESORII INVITAȚI PENTRU A SUSȚINE CURSURILE DE MASTERCLASS DIN PERIOADA 22-29 IULIE 2020 DE LA PALATELE BRÂNCOVENEȘTI MOGOȘOAIA, ÎN SPERANȚA CĂ VOM TRAVERSA CU BINE ACEASTĂ PERIOADĂ, LE PUTEȚI TRANSMITE UN MESAJ CELOR CARE SUNT INTERESAȚI DE A PARTICIPA LA ACEST EVENIMENT?

Constantin Sandu

Sa aibă încredere și speranță că lucrurile se vor liniști până atunci și că ne vom putea întâlni cu zâmbetul pe buze. Iar dacă situația actuală se va prelungi în timp, să nu ne dispară zâmbetul, deoarece totul se va rezolva mai devreme, sau mai târziu. Din fericire, muzica nu ne poate părăsi, ea existând în sufletul și intelectul nostru, chiar daca ne lipsește materializarea ei pe scenă, în concerte, festivaluri, etc.

Doina Saliu

Vă mulțumim pentru aceste momente pe care ni le-ați acordat, vă dorim să treceți cu bine peste aceasta perioada și să ne reîntâlnim la cursurile de masterclass din iulie sănătoși, unde, sperăm din tot sufletul să cântăm, să susținem cursuri și să ne bucurăm de momentele frumoase ale vieții!

În încheierea interviului, vă invităm să ascultați interpretarea Maestrului Constantin Sandu a Sonatei Op.27 No.2 Moonlight – Beethoven, din cadrul unui recital de la Ateneul Român din București: