Prof. Monica Goicea

Monica Goicea s-a nascut la Bucuresti si a intrat in lumea muzicala la varsta de 5 ani. Urmeaza cursurile colegiului de muzica George Enescu si apoi, dupa cativa ani de studii petrecuti la Universitatea de Muzica din Bucuresti, isi continua studiile universitare in Olanda la Conservatorul din Utrecht. Acolo are loc primul contact cu Tehnica Alexander prin profesoara Crissman Taylor, si este deasemenea angajata ca si asistent in studiu de cercetare numit “Violinist in Balance” (www.violinistinbalance.org) care are ca finalitate: punerea in valoare a principiilor ergonomice si a Tehnicii Alexander, pentru a facilita cantatul la instrument intr-o maniera libera, detensionata.

Incepand cu anul 2002 participa la numeroase cursuri de perfectionare de Tehnica Alexander, tinute de renumiti profesori din diverse colturi ale lumii, cum ar fi Vivien Mackie (Scotia), John Hunter (U.K), Joan and Alexander Murray(U.S.A), Mary Holland(Germania), Ruth Murray and Allan Philip (U.K.), John Nicolls(USA).

 In anul 2016 incepe studiile de Tehnica Alexander la Bruxelles, la scoala “Body Soul” avand-o ca professor principal pe Michele Desonai, de unde obtine diploma de Profesor de Tehnica Alexander in iulie 2019. De atunci preda Tehnica Alexandre in propriul cabinet din Bruxelles oferind lectii individuale si de grup. Monica este professor asociat al Aefmat – Asociatia profesorilor de Tehnica Alexander din Belgia, si din martie 2022 face parte din Consiliul de Administratie al acestei organizatii.

In paralel continua colaborarea cu Crissman Taylor si Gilles Rullmann la Conservatorul din Utrecht si Institutul “Artist in Balance” www.artistinbalance.org,  devenind consultant “Violinist in Balance”, unde lucreaza cu studenti ai conservatorului din Utrecht dar si cu muzicieni profesionisti sau amatori din toata lumea.

Ca si muzician, desfasoara o activitate bogata, fiind mereu prezenta pe scena de concert. Impreuna cu cvartetul Rainessance obtine premiul I la concursul international de muzica de camera “Charles Hennen” din Olanda in 2008, si ca membra a aceluiasi cvartet studiaza in programul “Master of Arts” din Lucerna, Elvetia.  Din 2015 de cand este stabilita in Belgia, Monica activeaza ca violist al cvartetului Blindman Strings, parte a colectivului de muzicieni Blindman Colective, si din 2018 impreuna cu Patrick de Bruyne formeaza duo-ul  viola – pian “Alexander”.