Prof. Mariana Chihaia

Doina Saliu – Director Artistic al Festivalului

CUM TRAVERSAȚI ACEASTĂ PERIOADĂ? UNDE VĂ AFLAȚI ACUM?

Mariana Chihaia

Am căutat și poate am reușit să mă acomodez cu această perioadă de „izolare” într-un mod cu totul personal. Viața mi-a dăruit să locuiesc alături, dar nu împreună cu fiica mea, ginerele și nepotul meu David Octavian în două apartamente cu pian, unde se poate cânta zilnic.

Doina Saliu

CARE ESTE SITUAȚIA ÎN ȚARA ÎN CARE VĂ AFLAȚI?

Mariana Chihaia

Nu mă simt deloc izolată, respect prevederile ordonanțelor și mă bucur de „soarele” care îmi pătrunde generos în intimitatea căminului meu.

Doina Saliu

CUM PUTEȚI DESCRIE ORAȘUL ÎN CARE VĂ AFLATI ÎN ACEST MOMENT?

Mariana Chihaia

Orașul meu, cartierul meu, le percep la fel de iubitoare și dornice de a fi în continuare partenerele mele în viața de zi cu zi, atât ca pieton, cât și ca o modestă șoferiță.

Doina Saliu

ÎN ACESTE MOMENTE CONSIDERAȚI CĂ MUZICA ȘI CREDINȚA AU UN IMPACT POZITIV ASUPRA DUMNEAVOASTRĂ?

Mariana Chihaia

Fără îndoială muzica, lecțiile de canto realizate cu elevele mele online, studiul pianului, al solfegiului și al dicteului împreună cu nepotul meu David Octavian, mă motivează să gândesc cu mare credință în Dumnezeu, că totul „va fi bine” si ne vom bucura curând de viață, așa cum dorim și simțim.

Doina Saliu

PUTEȚI CONSIDERA ACEASTĂ PERIOADA CA UN MOMENT DE MEDITAȚIE ASUPRA VIEȚII COTIDIENE DESFĂȘURATE?

Mariana Chihaia

Nu am încetat niciun moment să meditez asupra existenței mele, asupra importanței profesiei mele de formare și educare a tinerelor „voci”, pe care cu gândul le văd evoluând pe mari scene de operă și concert și nu in ultimul rând, „să meditez profund” la o strictă educație muzicală performantă pentru nepotul meu David Octavian, pianist de numai 11 ani.

Doina Saliu

CUM VĂ PETRECEȚI TIMPUL ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ?

Mariana Chihaia

Timpul meu în perioada de izolare este poate mai bine organizat, mai diversificat decât în zilele de activitate cotidiană. Mă străduiesc să îmi păstrez cochetăria, am grijă de aspectul meu fizic, fac multă muzică, mă ocup „din plin” de educația muzicală a lui David, îi descopăr și calități vocale pe care încerc să i le încurajez, citesc literatura care mă binedispune, beneficiez de cele două ore de relaxare în cartierul meu, mă informez, ascult tot ce mi se oferă virtual și mass-media ce se numește „operă”.

Doina Saliu

CE VĂ ATRAGE IN MOD DEOSEBIT SĂ PARTICIPAȚI ÎN CALITATE DE PROFESOR LA FESTIVALUL CULTURAL INTERNAȚIONAL „ARTA SONORĂ”?

Mariana Chihaia

Ce poate fi mai onorant și mai plăcut decât calitatea de profesor de canto clasic în cadrul unui festival de prestigiu, cum este Festivalul Internațional „Arta Sonoră”. Zilele de „specializare vocală” pot schimba destinul unor tineri cântăreți care aspiră la o carieră solistică. Fiind o perioadă estivală cu numeroase „oferte” de recital, ne putem permite pagini muzicale inedite care să ne apropie „marea muzică” cu tainele și descoperirile ei fascinante.

Doina Saliu

AVÂND ÎN VEDERE CĂ SUNTEȚI UNUL DINTRE PROFESORII INVITAȚI PENTRU A SUSȚINE CURSURILE DE MASTERCLASS DIN PERIOADA 22-29 IULIE 2020 DE LA PALATELE BRÂNCOVENEȘTI MOGOȘOAIA, ÎN SPERANȚA CĂ VOM TRAVERSA CU BINE ACEASTĂ PERIOADĂ, LE PUTEȚI TRANSMITE UN MESAJ CELOR CARE SUNT INTERESAȚI DE A PARTICIPA LA ACEST EVENIMENT?

Mariana Chihaia

Tuturor cursanților cântăreți le trimit mesajul meu de încurajare pentru realizarea unor momente artistice inedite care ne vor aduce liniște sufletească și zile frumoase.

Doina Saliu

Vă mulțumim pentru aceste momente pe care ni le-ați acordat, vă dorim să treceți cu bine peste aceasta perioada și să ne reîntâlnim la cursurile de masterclass din iulie sănătoși, unde, sperăm din tot sufletul să cântăm, să susținem cursuri și să ne bucurăm de momentele frumoase ale vieții