Prof. Dr. Raluca Stratulat

Raluca Stratulat

Născută într-o familie de muzicieni, pictori şi arhitecţi, Raluca Stratulat a început studiul viorii la vârsta de 5 ani. După absolvirea cursurilor Universității Naţionale de Muzică din Bucureşti se dedică cu precădere activității camerale, cucerește mai multe premii naționale și internaționale, participă la masterclassuri cu muzicieni de renume și susține un număr impresionant de recitaluri. De-a lungul anilor este invitată să concerteze în numeroase  festivaluri de muzică clasică și contemporană, solo sau ca membră a diverse ansambluri camerale precum DuoAtris, DuoArt, Senso Trio, IconArts, Sonomania.

A concertat sub bagheta dirijorilor Jin Wang, Jozsef Horvath, Horia Andreescu, Adrian Morar, Valentin Doni, a realizat numeroase prime audiții de muzică contemporană a diverse piese aparținând compozitorilor români și străini și a sustinut concerte și recitaluri în România, Olanda, Finlanda, Grecia, Austria, Germania, Ungaria, Belgia, Italia, Turcia, Marea Britanie și S.U.A.

Între anii 2016 şi 2018 a susţinut recitalurile proiectului Restitutio iniţiat de Muzeul Naţional George Enescu Bucureşti alături de cunoscuți muzicieni români, recitaluri dedicate recreării unei serii de concerte susținute de George Enescu în România și în restul lumii.

Este unul dintre inițiatorii The Chamber Music Project și concertează frecvent alături de elevi și studenți sub această titulatură, în prezent fiind  profesor și șef al catedrei de muzică de cameră a Colegiului Național de Muzică “George Enescu” București. Din octombrie 2021 este asistent universitar la Universitatea Națională de Muzică București, unde predă vioara. Ca profesor a susținut mai multe masterclassuri de vioară și muzică de cameră, fiind invitată să predea la cursuri de vară precum IConArts Festival, Escape Art Lab, Festivalul Cultural Internațional Breaza, Festivalul Cultural Internațional “Arta Sonoră” – Mogoșoaia.

Pe lângă cariera concertistică, se dedică și celei educative non formale, fiind și formator și consilier de dezvoltare personală acreditat, susține workshop-uri, training-uri, conferinţe şi a publicat o serie de articole şi studii. Deține titlul de doctor în muzică din anul 2010 și este absolvent al cursurilor postdoctorale MIDAS ale Universitatății Naţionale de Muzică din Bucureşti.