Prof. Daniela Chihaia Popa

Doina Saliu – Director Artistic al Festivalului

CUM TRAVERSAȚI ACEASTĂ PERIOADĂ? UNDE VĂ AFLAȚI ACUM?

Daniela Chihaia Popa

Sigur că perioada de izolare nu este tocmai plăcută pentru o persoană activă cum sunt eu. Mă aflu împreună cu familia mea într-un apartament confortabil, luminos și plin de iubire.

Doina Saliu

CARE ESTE SITUAȚIA ÎN ȚARA ÎN CARE VĂ AFLAȚI?

Daniela Chihaia Popa

Nu m-am gândit niciodată să caracterizez această perioadă ca pe o situație anume. Sunt momente dificile, dar nu imposibil de trecut.

Doina Saliu

CUM PUTEȚI DESCRIE ORAȘUL ÎN CARE VĂ AFLATI ÎN ACEST MOMENT?

Daniela Chihaia Popa

Orașul în care m-am născut și trăiesc, București, emană o atmosferă liniștită care, așa cum simt eu, ne așteaptă pentru continuarea activităților noastre.

Doina Saliu

ÎN ACESTE MOMENTE CONSIDERAȚI CĂ MUZICA ȘI CREDINȚA AU UN IMPACT POZITIV ASUPRA DUMNEAVOASTRĂ?

Daniela Chihaia Popa

În general sunt o ființă optimistă, veselă, încărcată cu multă energie pozitivă pe care mă străduiesc să o ofer și persoanelor apropiate. Pianul din locuința mea și dorința de studiu temeinic al fiului meu David Octavian, pianist de numai 11 ani, mă determină să continui activitatea profesională cu credință de la bunul Dumnezeu, că totul va fi în curând bine.

Doina Saliu

PUTEȚI CONSIDERA ACEASTĂ PERIOADA CA UN MOMENT DE MEDITAȚIE ASUPRA VIEȚII COTIDIENE DESFĂȘURATE?

Daniela Chihaia Popa

Momentele de meditație fac parte din existența mea. În aceste zile, exercițiul meditației mă îndreaptă spre făurirea unor visuri care țin de planurile noastre de viitor, uneori îndrăznețe, care mă fac, o spun cu seninătate… fericită.

Doina Saliu

CUM VĂ PETRECEȚI TIMPUL ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ?

Daniela Chihaia Popa

M-am străduit și mă străduiesc să-mi organizez timpul cât mai plăcut, relaxant, fără urme de îngrijorare, împreună cu soțul meu, băiețelul meu, mama mea și pisicuța Sissy, cu activități care să-mi facă plăcere. Orele de canto clasic online, cu elevele/elevii mei, mă motivează spre grija permanentă pentru evoluția lor vocală. Studiul pianului zilnic cu fiul meu David Octavian mă transpune în mod plăcut în perioada celor 12 ani de studiu al claviaturii pe care le-am parcurs în această viață.

Doina Saliu

CE VĂ ATRAGE IN MOD DEOSEBIT SĂ PARTICIPAȚI ÎN CALITATE DE PROFESOR LA FESTIVALUL CULTURAL INTERNAȚIONAL „ARTA SONORĂ”?

Daniela Chihaia Popa

Am considerat întotdeauna perioadele estivale de masterclass, benefice pentru consolidarea tehnicii vocale, a repertoriului și a interpretării. Este onorantă participarea mea in calitate de profesor de canto clasic la Festivalul Internațional „Arta Sonoră”, unde cu deschidere și imensă bucurie, voi realiza recitaluri inedite care să pună în valoare calitățile vocale ale cursanților.

Doina Saliu

AVÂND ÎN VEDERE CĂ SUNTEȚI UNUL DINTRE PROFESORII INVITAȚI PENTRU A SUSȚINE CURSURILE DE MASTERCLASS DIN PERIOADA 22-29 IULIE 2020 DE LA PALATELE BRÂNCOVENEȘTI MOGOȘOAIA, ÎN SPERANȚA CĂ VOM TRAVERSA CU BINE ACEASTĂ PERIOADĂ, LE PUTEȚI TRANSMITE UN MESAJ CELOR CARE SUNT INTERESAȚI DE A PARTICIPA LA ACEST EVENIMENT?

Daniela Chihaia Popa

Sunt deja numeroși muzicieni care așteaptă cu nerăbdare, in calitate de cursanți la Festivalul International „Arta Sonoră”. Tuturor le transmit gânduri frumoase și îi asigur că vom realiza momente artistice de înaltă ținută artistică.

Doina Saliu

Vă mulțumim pentru aceste momente pe care ni le-ați acordat, vă dorim să treceți cu bine peste aceasta perioada și să ne reîntâlnim la cursurile de masterclass din iulie sănătoși, unde, sperăm din tot sufletul să cântăm, să susținem cursuri și să ne bucurăm de momentele frumoase ale vieții