Prof. Daniel Vlad

Vlad Daniel

Nascut in anul 1968 in Bucuresti, Daniel Vlad a plecat din tara in anul 1989 dupa absolvirea liceului de arta „George Enescu”. Dupa multi ani de activitate artistica in orchestra teatrului muzical Thüringer Landestheater Rudolstadt, a urmat studiul de dirijat la Academia de muzica din Trossingen /Germania si Facultatea de muzica, sectia pedagogie, a universitatii Spiru Haret. Au urmat diferite cursuri de specialitate in Germania, activand din anul 1993 ca profesor la scoala de muzica de stat din orasul Poessneck. Incepand cu anul 1995, Daniel Vlad face parte din diferite jurii ale concursurilor muzicale din Germania cum ar fi: „Jugend musiziert”, „Gläserne Harfe”, „Stavenhagen Musikwettbewerb”, „Herzklopfen kostenlos”, etc.

De mentionat este si faptul ca Daniel Vlad a participat in calitate de dirijor sau artist instrumentist la numeroase festivaluri de muzica si concerte pe mai multe scene ale Germaniei cum ar fi: Castelul Heidecksburg (Rudolstadt), Castelul Oppurg, Castelul Krölpa, festivalul de muzica din Sondershausen (2011 si 2014), Gotha, Bad Lobenstein, Schleiz, Neustadt an der Orla, Insel Reichenau /Bodensee, Bayreuth si bineinteles, Poessneck. De asemenea a interpretat in nenumerate randuri pe diferite scene muzicale din Romania, Luxemburg, Grecia si Cehia.

Din anul 2007, domnul Vlad este directorul al scolii Saale Orla din Poessneck si dirijorul orchestrei simfonice de tineret, „Da Capo”.