Prof. Ani Marie Paladi

Ani Marie Paladi

Ani Marie Paladi a studiat violoncelul la Liceul de arta ,,George Enescu” la clasa profesoarei Mihaela Calef, pe care il absolva in anul 1983. Isi continua studiile la Conservatorul de muzica ,,Ciprian Porumbescu” pana in 1988 si in perioada studentiei participa la cursuri de maiestrie in Germania la Weimar in 1986 si 1987.

Inca din anii studentiei este membra a Corului de camera ,,Madrigal” cu care intreprinde o serie de turnee in Europa si in afara ei.Din anul 1990 isi indreapta interesul catre cariera didactica la clasa de violoncel a Liceului de muzica ,,Dinu Lipatti” si apoi la Scoala de arte ,,Iosif Sava”. Este initiatoarea multor activitati artistice si competitionale, obtine rezultate deosebite cu elevii sai pe care ii indruma in competitii nationale si internationale pentru tineri violoncelisti din Anglia – Menuhin School 2000, Paris -Vatellot Rampal Paris 2007, Croatia – Antonio Janigro 2008, Dresda – Dotzauer 2008, Ungaria – David Popper 2009. Dupa rezultatele remarcabile obtinute de violoncelistul Andrei Ionita pe care l-a indrumat inca din anii de scoala, o noua generatie de violoncelisti se fac remarcati si obtin rezultate deosebite la Concursurile David Popper 2019, Antonio Janigro 2020 si Jan Vychytil Praga 2020.

In prezent este si profesor asociat la Colegiul national de muzica ,,George Enescu si Colegiul national de arte Dinu Lipatti.