Prof. Mirela Ungureanu-Biser

Mirela Ungureanu-Biser  se dedică de timpuriu muzicii, urmând cursuri de pian, fiind si membră a Corului de copii “Camerata infantis” din Brașov absolvă Liceul vocațional de Muzică “Tudor Ciortea” din Brașov, la secția canto. Câștigătoarea premiului al II-lea al Concursul de Canto “Orfeo” din România,  cu o voce strălucitoare pleacă să studieze în USA la West Virginia Wesleyan College, cu bursa totala le sectia de Interpretare vocala, pe care o termina „Magna cum laude” iar apoi obține diplomă de masterat “  în Operă si Teatru muzical  la Southern Illinois University Carbondale cu distinctia de a avea o cariera de exceptie.

Soprana Mirela Ungureanu-Biser a debutat mai întâi la Opera din Memphis, iar mai apoi a cântat pe mai multe scene din USA:  în West Virginia, Florida, Texas, North Carolina,  Washington DC. și New York alături de  dirijori renumiți ca David Milburn, Michael Ching, Edward Benyas și Larry Parsons. Acestei activități prestigioase se mai adaugă și concertele vocal-simfonice împreună cu orchestrele din Georgia, Tennessee și South Carolina.

Pe lângă prezențele artistice, Mirela Ungureanu-Biser are și o activitatea pedagogică prestigioasă la mai multe colegii, universității și instituții muzicale din USA unde are studenti cu rezultate de succes pe multe scene americane. Este invitată să predea cursuri de măiestrie în Italia, Olanda și Germania. În anii 2014 și 2016 a fost directoarea artistică de la cursurile de vară “Canta in Brancaleoni Castel” – Piobbico, Italia.  În 2021 este prima cântăreață care a editat la München studii /miniaturi muzicale pentru canto “Practical Songs for Voice & Piano” afirmând că <… pentru mine a cânta și a învăța să cânți reprezintă un schimb viu și creativ.>