Lector Univ. Dr. Bogdan Vodă

Bogdan Voda

Bogdan Vodă (n. 1972) – muzician român, dirijor, compozitor și profesor, cu studii la București de dirijat de orchestră (cu Ludovic Bacs) și de Compoziție (cu Tiberiu Olah). Predă din 1996 în cadrul Departamentului de Compoziție al Universității Naționale de Muzică din București disciplinele Armonie, Forme muzicale, Orchestrație, Compoziție ș.a. În prezent este conferențiar dr. la Departamentul Compoziție și Director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic. Din 2010 îndrumă Orchestra Concerto a UNMB.

Are o semnificativă carieră dirijorală, alaturi de orchestre filarmonice și de tineret, participând la festivaluri internaționale și turnee de concerte în Franța, Marea Britanie, Polonia, Slovacia, Spania și Turcia, colaborând cu solisti consacrati, precum Viniciu Moroianu, Daniel Goiţi, Luiza Borac, Florin Croitoru, Vlad Stănculesa, Daniel Kientzy, dar şi cu tineri la început de carieră. A dirijat şi/sau înregistrat lucrări ale unor importanţi compozitori contemporani, precum Dan Dediu, Violeta Dinescu, Costin Miereanu, Doina Rotaru, Cornel Ţăranu ș.a.

Activitatea de creatie s-a concretizat in lucrări simfonice, precum Foc și pară, Ses voies incomprehensibles, Voyageurs du Temps, Grosso modo Concerto, Memoires, Requiem pour les vivants, dar si camerale, precum Trei crochiuri (lieduri), Vision parallele – trio, Temps Ottomans, 3 cvartete de coarde, etc. Lucrările sale au fost interpretate în Franţa, UK, SUA, Suedia, în cadrul Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi” – Bucuresti si Festivalului Internaţional Meridian.