Eliza Puchianu este o pianistă activă ce concertează ca solistă și ca pianistă colaboratoare. Apariția ca pianistă solistă la Museum of Fine Arts Boston în cadrul stagiunii Sound Bites 2016 fiind debutul său în Statele Unite ale Americii, Eliza Puchianu a concertat regulat pe scenele din Boston, de asemenea fiind câștigătoarea unei burse integrale în cadrul festivalului de muzică de cameră Harvard Cultural Collaborative. În prezent se concentrează pe construirea unor repertorii pianistice mai puțin cunoscute, în special ocupandu-se de creația muzicală a compozitoarelor din secolele XVIII-XIX-XX.
Concertele și recitalurile sale au purtat-o pe scene din Haga, Amsterdam, Varșovia, Bielsko, Paris, Venetia, Viena, Vilnius, Bratislava, Padova, Ulm, Traunstein și Las Palmas. Eliza a concertat ca solistă cu Orchestra Națională Radio, și cu orchestra RIAMSO pe scena National Concert Hall din Dublin și Castalia Hall din Kilkenny. Câștigatoarea Yamaha Scholarship for Pianists din anul 2014, Eliza a absolvit Royal Irish Academy of Music in acelasi an. Activitatea sa se extinde și în domeniul acompaniamentului, colaborand cu Wexford Opera Festival 2013, Opera Briefs 2013 și 2014, Edinburgh Festival 2011, Concursul National George Enescu 2014, Jeunesses Musicales 2015, și Academia Sighișoara în 2016, 2017 și 2018, a fost selectata ca acompaniatoare a programului STEP de la Boston Symphony Hall, iar din 2019 este profesor acompaniator asociat al Colegiului Național de Muzica George Enescu.
Experiența sa pedagogică enumera poziții ca profesor la Leesson Park School of Music, Irlanda (2014-2016), Steinert M.& Sons Piano Academy, SUA (2018-2019) și apartenența în juriile concursurilor de pian Allegretto, Brownissimo și Lirika Piano Competition din București (2019, 2020, 2021). În prezent, Eliza și-a extins activitatea pedagogică în mediul online, în cadrul organizației Musicians for the World (USA), astfel colaborând cu numeroși elevi performanți din America de Sud.