Prof. Anta Agavriloae-Barbu

Pianista Anta Agavriloae-Barbu, născută în 1986 la Suceava, a absolvit masterul și facultatea la Universitatea Națională de Muzică din București, unde a studiat cu profesori de renume precum prof. univ. dr. Dana Borșan, prof. univ. dr. Steluța Radu, prof. univ. dr. și compozitor Octavian Nemescu. În prezent este profesor de pian și corepetiție la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București unde alături de elevii săi a obținut numeroase premii naționale și internaționale.  

         Încă din anii studenției s-a afirmat ca pianist – acompaniator colaborând cu clasa de lied și oratoriu a conf. univ. dr. Bianca Manoleanu. Personalitatea şi talentul său deosebit manifestat pentru domeniul muzicii de cameră şi al acompaniamentului au propulsat–o către o carieră deosebită în aceste domenii, fiind invitată ca acompaniator la diferite masterclass-uri :”Muzica la Altitudine” de vioară si violoncel susținut de Stefan Horvath și Răzvan Suma  2013- 2019, masterclass de dirijat de orchestră al maestrului Dumitru Goia în cadrul Filarmonicii de Stat Pitești 2010, 2011; a colaborat cu Orchestra de Cameră Radio și cu Orchestra Română de Tineret. În vara anului 2021 este invitată să susțină primul său masterclass de pian în cadrul Festivalului de Arte – Câmpina, Festival 4 Arts

                Între anii 2013 – 2015 este membru artistic – pianist concertist în cadrul Royal Art Muzzyk pregătind numeroase spectacole ( Belleza Rivale, Nu-i Bai, Vis de Crăciun etc.) și al Centrului Alternativ de Educație prin Muzică Themis.  

            A susţinut numeroase recitaluri de pian solo şi de muzică de cameră în ţară: Ateneul Român; Muzeul George Enescu Bucureşti; Piaţa Festivalului George Enescu; Castel Peleş – Sinaia; Institutul Cultural Maghiar – Bucureşti; Palatul Şuţu – Bucureşti; Casa Memoriala George Enescu Sinaia;Teatrul Act – Bucureşti; Filarmonica ”Ion Dumitrescu” – Râmnicu Vâlcea; Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia” – Focșani, precum şi în străinătate: Spania, Germania, Austria.             Repertoriul său pianistic cuprinde o largă paletă stilistică, pornind de la Bach până la muzica contemporană.